Aurinkopuuterilla voi saada ihosta raikkaan päivettyneen näköisen. Varsinkin talven kalvakka iho saa ohuesta kerroksesta aurinkopuuteria elävyyttä. Myös päivettynyt kesäiho saa syvemmän sävyn.

Valitse aurinkopuuterin sävy huolellisesti. Sävy ei tulisi olla liian tumma. Varsinkin, jos olet epävarma aurinkopuuterin levittämisestä, kannattaa valita mieluumin vaalea sävy. Laadukkaalla aurinkopuuterilla pystyy myös kerroksilla tummentamaan sävyä. Aurinkopuutereita löytyy mattana sekä helmiäisenä. Jos haluat samalla hehkua kasvoillesi, valitse helmiäinen, mutta jos haluat muotoilla kasvojasi varjostuksella, valitse mattapinnan jättävä aurinkopuuteri.

Mallille käytin Urban Decay Baked Bronzer -aurinkopuuteria. Urban Decayta voi ostaa täältä .

Tässä malli ennen meikkausta.

1. Koska iholle lähdettiin hakemaan ruskettunutta efektiä, valitsin meikkivoiteen aavistuksen tummemmaksi, kuin normaalisti.

2. Meikkasin mallin kulmat kevyesti ja levitin ripsiin rispiväriä, jotta meikki näyttäisi valmiilta aurinkopuuterin kanssa.

3. Aurinkopuuteria kannattaa alkaa levittämään poskiluun alle, ja häivyttää ylä- ja alasuuntaan. Sivellin on hyvä olla muhkea ja tarpeeksi jämäkkä.

4. Aurinkopuuteria voi sipaista hiusrajaan kehystämään kasvoja.

5. Ja kasvojen kehystys jatkuu leuan alle! Leuanalusta varjostamalla saat myös kaksoisleukaa vähän piiloon (tosin tällä mallilla ei ollut sitä ongelmaa!).

6. Aurinkopuuteri näyttää luonnolliselta hyvin häivytettynä ja maltillisesti levitettynä.

7. Jos haluat ruskettuneemman efektin, levitä vähemmän maltillisesti!

Löytyykö täältä aurinkopuuterifaneja? Helmiäinen vai matta?