Sain loppu vuodesta blogini kautta testaukseen Bio2You :n Organic Skin Toner -kasvoveden ja Organic Radiant Skin Mask -kasvonaamion. Bio2You-sarja on ICEA-sertifikaatilla varustettua luonnonkosmetiikkaa, joka ei sisällä alkoholia, väriaineita tai eläinperäisiä tuotteita.

Minulla on suhteellisen vähän kokemusta luonnonkosmetiikasta. Olen kokeillut joitakin ihonhoitotuotteita muun muassa Weledalta, Dr. Hauschkalta ja Estelle & Thildiltä, mutta luonnonkosmetiikka kokemukseni ovat aika suppeita. Kokemukseni luonnonkosmetiikasta ovat pääosin positiivisia, mutta useimmissa tuoksu on voimakas ja – no, ”luonnonkosmetiikkamainen”! Toisin sanoen en yleisesti ottaen erityisesti välitä luonnonkosmetiikan tuoksuista. Tuoksuihin kuulemma tottuu, ja järkeni sanoo, että ihoni (ja ympäristö) varmasti voisi paremmin, jos käyttäisin luonnonkosmetiikkaa. En ole ihonhoidon enkä inci-listojen ammattilainen, joten tuotteita testatessa turvaudun tutkimaan, mitä ihoni tykkää tuotteista, miten tuotteet vaikuttavat ihooni, miltä tuotteet tuoksuvat ja ovatko tuotteiden purkit mieleeni.

Minulla on sekaiho. T-alue rasvoittuu ja näppyjä tulee silloin tällöin, mutta posket ovat kuivat ja pukkaavat kuivanäppyä erityisesti talvella.

Bio2You Organic Skin Toner -kasvovesi

Olen pitkään käyttänyt Cliniquen Clarifying Lotion 2 -kasvovettä. Tämä kyseinen kasvovesi on aika tujua tavaraa, ja olen tykännyt siitä juuri siksi, että se jättää todella puhtaan ihon. Harppaus Bio2You:n kasvoveteen oli siis aikamoinen. Olen viime aikoina alkanut epäilemään, onko Cliniquen kasvovesi jopa liian voimakas iholleni, koska se jättää ihosta rutisevan puhtaan, ja mielelläni vaihtaisin toiseen kasvoveteen potentiaalisen vaihtoehdon löydyttyä.

Bio2You:n omilla nettisivuilla Organic Skin Toneria kuvaillaan näin:

Tämä loistava biologinen kasvovesi rauhoittaa, virkistää ja puhdistaa ihoa sekä ylläpitää ihon kosteuden tasoa. Se estää rasvaisuutta ja sillä on tulehduksia estäviä ominaisuuksia, se suojaa ihoa kuivumiselta. Ihosta tulee elastista ja pehmeää. Parantaa ja uudistaa.
-Luonnonmukainen kamomillavesi rauhoittaa ihoa.
-Aloe Vera parantaa haavoja ja uudistaa ihoa.
-Arvokas tyrniöljy parantaa mikroverenkiertoa, suojaa ikääntymistä vastaan, uudistaa täydellisesti ihoa sekä kosteuttaa sitä, suojaa auringon haitalliselta vaikutukselta.

Bio2You:n Organic Skin Toner kasvovesi tulee 100 millilitran lasisessa suihkepumppupullossa. Olen pumppupullojen ystävä, ja kasvovettä on helppo ja miellyttävä operoida. Lasipullo on ylellinen, ja lasipulloihin harvemmin törmää tämän hintaisissa tuotteissa. Bio2You:n kasvoveden tämän hetkinen normaalihinta on 24,60 €.

Ensivaikutelma tuoksusta on hieman erikoinen. Tuoksu on tuttu, mutta en keksi, mitä se varsinaisesti muistuttaa. Vaikka tuoksu ei ole voimakas, haistan sen silti vielä jonkin aikaa kasvoveden käytön jälkeen ihollani. Tuoksu on ”luonnonkosmetiikkamainen”, mutta ei ylenpalttisen epämiellyttävä.

Ihoni tuntuu ihanalta kasvoveden käytön jälkeen. Iho tuntuu pehmeältä. Olen tottunut, että Cliniquen kasvovesi jättää ihosta kuivakan ja super puhtaan. Bio2You:n kasvoveden jälkeen ihon tuntuma on aivan erilainen. Iho tuntuu pehmeältä ja jollain lailla jopa kosteutetulta. Tykkään kasvoveden tuntumasta, mutta liian voimakas tuoksu jää kuitenkin kynnyskysymykseksi jatkoa ajatellen.

Bio2You Organic Radiant Skin Mask -kasvonaamio

Olen todella laiska naamioiden ja kuorinnan suhteen. Täytyy myöntää, että ennen kuin Bio2You:n kasvonaamio tupsahti postiluukusta, en omistanut tällä hetkellä yhtäkään naamiota.

Bio2You:n omilla nettisivuilla Organic Radiant Skin Maskia kuvaillaan näin:

Orgaaninen naamio antaa hehkua sekä auttaa saamaan sileän ja tasaisen ihon. Puhdistaa ihosta kuolleita soluja. Iho saa pitkäaikaista kosteutta sekä hehkua.
-Luonnollinen kaoliini suojaa ihoa.
-Manteliöljy tekee ihon pehmeäksi ja satiinin sileäksi.
-Soijaöljy ravitsee, kosteuttaa sekä pehmentää.
-Arvokkaiden luonnollisten yrttien seos: Malva Sylvestris -uute (rauhoittaa), Equisetum Arvense -uute (uudistaa), Ginkgo Biloba -uute (parantaa verenkiertoa, estää kapillaarien haurautta, edistää kollageenin syntymistä sekä muodostaa fibroblasti), Achillea Millefolium -uute (antibakteerinen vaikutus sekä auttaa parantaa ihon väriä) edistää kollageenin ja elastiinin syntymistä, taistelee ihon vaurioita aiheuttaneen pigmentaation kanssa.
-Hyaluronihappo kosteuttaa tehokkaasti ihoa, tekee siitä pehmeämpää ja ihosta tulee säteilevää. Kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet, että se parantaa haavoja sekä vähentää vanhojen ja uusien akneen tai traumojen tekemien haavojen näkyvyyttä.
-Arvokas tyrniöljy parantaa mikroverenkiertoa, suojaa ikääntymistä vastaan, uudistaa täydellisesti ihoa sekä kosteuttaa sitä, suojaa auringon haitalliseltavaikutukselta.

Radiant Skin Mask -naamio on myöskin lasisessa, kätevässä pumppupullossa. Hintaa 50 millilitran pullolla on tällä hetkellä 29,90 €.

Tuote kuulostaa kuvauksen perusteella itselleni ihanteelliselta. Arvostan kasvojenhoitotuotteista erityisesti tehokasta kosteutusta, ikääntymistä suojaavia ominaisuuksia ja ihon pigmenttimuutoksiin auttavia ainesosia. Naamio tuoksuu miedolta, eikä tuoksu häirinnyt tämän tuotteen kohdalla lainkaan.

Naamion annetaan vaikuttaa kasvojen iholla 15-20 minuutiia. Naamio ei kirvele tai tunnu miltään vaikutusajan aikana. Vaikutusajan jälkeen naamion voi pestä tai pyyhkiä pois.

Naamion jälkeen iho tuntui raikkaalta, kosteututulta, sileältä ja kimmoisalta. Tykästyin naamioon toden teolla ja otan sen mielelläni ihonhoitorutiineihini mukaan jatkossakin. Suosittelen naamiota niille, joiden iho tarvitsee kirkastusta, kosteutusta ja yleisesti ottaen pikku ”boostausta”!

Ovatko nämä tuotteet tai Bio2You-sarja tuttuja sinulle?