Tänä Halloweenina lähdin kokeilemaan vetoketjunaaman maskeerausta. Inspiraatiota olen saanut Youtuben lukuisista maskeerausvideoista.

Vetoketjunaaman maskeeraukseen tarvitset noin 20 cm vetoketjun. Vetoketju voi olla myös pidempi, jos haluat sen tulevan kaulaa pitkin alas. Tämän maskeerauksen tarvittavat aineet eivät välttämättä sovi herkkäihoiselle!

Ensiksi liimasin vetoketjun keskelle kasvoja. Liimana on syytä käyttää jotain iholle sopivaa liimaa. Itse käytin tekoripsiliimaa. Vetoketjunhan voi laittaa mihin vaan kohtaan kasvoja oman maun mukaan. Laitoin mustat piilarit tuomaan lisää dramaattisuutta! Aika hauskat, eikö?

Seuraavaksi liimasin vessapaperia ohuina suikaleina vetoketjun reunojen päälle. Vessapaperin päälle levitin Grimaksen nestemäistä lateksia tasoittamaan reunoja. Nestemäistä lateksia ei suositella laittamaan suoraan iholle.

Laitoin lateksia pari kerrosta. Sen kuivumista odotellessa tein silmämeikin mustaa ja hohtavaa harmaanruskeaa luomiväriä käyttäen Urban Decayn Naked 2 paletista (sävyt blackout ja verve).

Lateksin päälle laitoin Macin Pro Longwear -peitevoidetta. Sen päälle ja muualle kasvoille levitin Make Up Foreverin HD Foundation -meikkivoidetta.

Laitoin meikkivoidetta vielä toisen kerroksen. Reunat jäivät hieman repaleisiksi vetoketjun luona, mutta se ei haittaa, koska vetoketjuhan on ikään kuin ”istutettu” ihon alle. Levitin samoja luomivärejä myös alaluomelle, ja käytin kajalina Stilan Kajal Eyeliner Onyxia. Yläripsissä on ripsipidennykset.

Vetoketjun alapuolelle levitin Grimaksen rasvavärejä sävyissä 507 (tumman punainen), 1001 (tummanruskea) ja 301 (sininen). Pyrin saamaan ihosta sen näköisen, että siitä puuttuisi kerros. Vetoketjun alaosaan laitoin vielä Grimaksen tekoverta.

Hauskaa Halloweenia! Miksikä sinä pukeudut tai naamioidut tänä Halloweenina?